субота, 20 червня 2015 р.

«Чорнобиль. Без права на забуття»






























Чорнобильський вітер по душах мете 
Чорнобильський пил на роки опадає.
 
Годинник життя безупинно іде,
 
...Лиш пам'ять усе пам'ятає.


Чорнобиль.  Це містечко знають сьогодні знають у цілому світі. Ця проблема турбує політиків, медиків, простих людей. Це світова трагедія.
         В 130 кілометрах від Києва розмістилося невеличке містечко Чорнобиль. Заснований ще за часів Київської Русі, стародавній Чорнобиль дав свою гірку назву потужній атомній електростанції, будівництво якої було розпочато в 1971 році. 

В 1983 році вже працювало чотири електроблоки цієї електростанції із запланованих шести. Але в історію Чорнобиль увійшов назавжди як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства техногенних катастроф.Чорнобиль…    Це слово назавжди увійшло в людську свідомість як символ глобальної екологічної катастрофи.
Адже вибух на ЧАЕС зачепив понад три з половиною мільйона людей, у тому числі півтора мільйона дітей, завдавши значної шкоди їх здоров’ю.
 Чорнобиль... Зараз це слово знає увесь світ. Чорнобиль - це мука і трагедія, це подвиг, безсилля, це пам*ять, це наш нестерпний біль. Цей біль відгукнувся в серці мільйонів людей.

 Наша країна вперше відчула на собі таку грізну силу , як атомна енергія, що вийшла з-під контролю. Минуло багато років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі.

 Цей день не минув безслідно, він буде завжди об*єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

 Уже давно віддзвеніли чорнобильські звони, але ми завжди пам*ятатимемо тих, хто пішов у вогонь!

До дня   Чорнобильської трагедії   до уваги користувачів бібліотеки була  оформлена  книжкова виставка  «Чорнобиль: Без права на  забуття» та  година спілкування  «Чорнобиль: гірка зірка Полин».

 Метою виставки стало виховання екологічної культури, згадати історію аварії, сприймати чужу біду, як свою власну, виховувати почуття поваги й гідності до трагічних сторінок історії України.

Немає коментарів:

Дописати коментар